בעידן שבו הסטטיסטיקות והנתונים שינו את המגמה החשיבתית בעולם הספורט והכדורגל בפרט, גברה גם התחרותית. מעבר למאבק הקבוצתי על זכייה באליפות, ישנו גם מאבק אינדיבידואלי בין השחקנים השונים בעמדות השונות כדוגמת מלך השערים לשחקני ההתקפה וההצלות לשוערים. אז השאלה הנשאלת היא, הכיצד ניתן באמת לשמור על מגמת שיפור לאורך הקריירה? אז הגיע הזמן להכיר- אנליסט אישי.
את תפקידו של האנליסט האישי ניתן לסכם במשפט אחד – שיפור שחקן תוך עיבוד נתונים, הסקת מסקנות ויישומן במגרש. כשאנליסט עובד מול שחקן היחס אל המערך בו משחק המאמן איננה מקבלת חשיבות כברמה הקבוצתית, אלא העבודה בעיקר נעשית על שיפור הנתונים הפיזיים של השחקן, שבין היתר גם כולל עבודה נכונה ומשחק חכם ללא איבוד אנרגיה שלא לצורך, שיפור הכימיה של השחקן מול דרישות המאמן ומול השחקנים בקבוצה וגם שימור הפרמטרים המובילים תוך שיפור וחיזוק הנקודות החלשות.
אחת הדוגמאות האקטואליות ביותר ליתרונות של האנליסט היא הדוגמא של מנור סולומון, שסיפר לאחרונה ,כשאשר הגיע לשחטאר דונייצק, החל בעבודה אישית של ניתוחי וידאו על תנועה במגרש וסיומת מול השער, כאשר בסיום אימון או משחק יושב עם אנליסט לניתוח בווידאו באופן אישי. את התוצאה לאימונים אולי נראה בעוד משחק חודשים או אפילו בעונה הבאה, אבל כשתשאלו את פפ גווארדיולה על התיקו הביתי העונה בליגת האלופות, הוא כנראה יזכור את הגול של מנור.
גם בישראל המגמה השתנתה בשנתיים האחרונות .יותר שחקנים במועדונים השונים ואף בליגות השונות מבינים שמדובר בחדשנות שנודעה לשפר את הביצועים והיכולות על הדשא תוך כדי שימוש בנתונים ווידאו אישי עבור כל שחקן והתוצאות בהתאם- שחקנים מליגה שלישית מוצאים עצמם בליגה הראשונה, יותר שחקנים צעירים מגיעים לקדמת הבאה וגם לאירופה. אז הנה, העתיד כבר כאן. למה, בצעם, לא להשתמש בו?